Támogatott lakáshitelek

2012. feb. 14.
Támogatott lakáshitelek
Az év elejétől lehet igényelni a megújtott kamattámogatott lakáshitelt. Miért kedvező? Mert jóval szélesebb rétegnek biztosít lehetőséget. A korábbiak mellett, vagyis, hogy új lakás vásárlása, építése és korszerűsítése mellett mostantól akár használt ingatlan vásárlására is fordítható. E mellett pedig a devizásoknak is jelentős segítség.

Kamattámogatott lakáshitel feltételei:

  • Új lakás vásárlásánál/építésénél csak olyan ingatlan lehet, amelynek építési engedélye, vagy a használatbavételi engedélye 2010. január 1-e után lett kibocsátva.
  • A kamattámogatott hitel 10 millió forint után jár új lakás vásárlása esetén, de a vételár (telekár nélkül, de áfával) nem haladhatja meg a 30 millió forintot.
  • Használt lakás vásárlása, valamint korszerűsítés esetén max. 6 milliót lehet igényelni, ha a vételár/felújtási költség nem haladja meg a 15 millió forintot.
  • Hátralékos adós akkor kaphat, ha komfortos, de kisebb lakást vásrol, mint a korábbi, de fontos, hogy az energetikai osztályozása nem lehet rosszabb.
  • Felmondott, vagy 180 napon túli jelzáloghitellel terhelt lakás vásárlására is igényelhető a kamattámogatott hitel, ha a forgalmi érték a fővárosban, illetve megyei jogú városokban max. 15 millió forint (a hitel mértéke max. 10 millió forint), egyéb helyeken pedig max. 10 millió forint (a hitel mértéke max. 7 millió forint). A forgalmi értéket ilyen esetekben a bank határozza meg.
  • Azok, akik a devizahitelük kiváltására vettek fel kölcsönt, szintén igényelhetik a kamattámogatott kölcsönt, de csak akkor, amennyiben a forintra váltott hitel 25%-át elengedi a bank. Ekkor is számít a forgalmi érték: Budapesten és megyei jogú városokban max. 20 millió, vidéken pedig max. 15 millió forint lehet. Szintén angyon fontos, hogy az adósnak legalább egy gyermekkel kell egy háztartásban élnie.

Felmondott hitel, kisebb lakás

Segítség az adósoknak, és a leendő vásárlóknak is, hogy akár olyan ingatlant is lehet a támogatott hitellel finanszírozni, ami késedelmes, vagy felmondott jelzáloghitellel terhelt. A hátralékkal rendelkező adósoknak szintén óriási előny, hogy kisebb lakás vásárlására is igényelhető,  illetve a deviza jelzáloghitel kiváltására felvett kölcsönök után is igényelhető.
Tehát az új Otthonteremtési Program már él, és egy jó nagy réteget lefed, ami azért is jó, mert segíthet a piac elmozdulásában. Persze, csak ha megfelel a feltételeknek.

Vegye igénybe az Önnek járó Kedvezményeket! Kattintson most a cikk alatt található nagy, zöld Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!