Legkedvezőbb lakáshitel ajánlat

2011. Már. 06.
Legkedvezőbb lakáshitel ajánlat

A lakáshitelek piaca jelentősen átalakult a válság következtében. Ez mind a bankszektorra, mind pedig a lakosság számára szigorításokat hozott. A legfontosabb változása devizahiteleket (és devizahiteleseket) érintette. 2010-től ugyanis csak adósságrendezésre, illetve hitelkiváltásra lehet alkalmazni a deviza alapú hiteleket. Ezen felül az önerő mértéke is igen fontos. A jelenleg érvényben lévő
törvénymódosítások alapján a forint (HUF) alapú lakáshiteleknél a hitel maximális értéke  a fedezetként bevont ingatlan forgalmi értékének 75%-a lehet.

Milyen  feltételeknek kell megfelenie lakáshitel igénylése esetén?

  • 18-70 év közötti életkor,
  • legalább 3 hónapos munkaviszony,
  • önállóan terhelhető fedezeti ingatlan
  • minimálbér vagy azt meghaladó igazolt jövedelem,
  • magyarországi állandó lakcím vagy letelepedési engedély,
  • saját névre szóló vezetékes vagy előfizetéses vagy kártyás feltöltős mobiltelefon,
  • legalább 2 havi bankszámla kivonat tetszőleges hazai pénzintézettől.
  • A hitel mértéke a fedezetként bevont ingatlan értékének maximum 75%-a lehet. Pótfedezet bevonásával a hitel mértéke növelhető.
  • Jelenleg csak forint (HUF) alapon igényelhető. Deviza alapú hitelek célja csakis adósságrendezés, hitelkiváltás lehet.

A piaci kamatozású lakáshitelek mellett államilag kamattámogatott hitelt is igényelhet:

A jelen szabályoknak megfelelően új lakás építésére, újépítésű lakás vásárlására, illetve a meglévő ingatlan korszerűsítésére lehet igényelni államilag kamattámogatott hitelt. A kölcsön igénylésénél a megszabott korhatár egyedülálló, vagy egy gyermekét nevelő szülő esetén 35 év, több gyermeknél pedig 45 év. A támogatott hiteleket szigorú feltételek mellett lehet felvenni. A támogatás mértéke függ az ingatlan elhelyezkedésétől: Budapesten, valamint megyei jogú városokban 25 millió forint, egyéb helyeken pedig 20 millió forint a maximum.
Legjobban a nagycsaládosokat érinti ez a kedvezmény: hat gyermek után 70%, négy gyermek után 59%, két gyermek esetén pedig 52% az állami támogatás mértéke.

Melyik az Ön számára a legkedvezőbb?

Ez attól is függ, hogy Ön jogosult-e a támogatás igénybe vételére. Semmiképpen nem kell aggódnia, hiszen a piaci kaamtozású lakáshitelek piacán is rengeteg olyan ajánlatot talál, amely megfelel Önnek. Ezek közül a legkedvezőbbet a lakáshitel kalkulátor használatával tudja kiszámolni. Mindössze a futamidőt, valamint a felvenni kívánt kölcsön összegének nagyságát kell megadnia. A kalkulátor pedig több ajánlatot mutat meg Önnek, amelyek összehasonlításával a legjobb mellett dönthet.

A legolcsóbb törlesztő részlet nem elérhetetlen, élvezze minél hamarabb saját otthonát! Kattintson most a cikk alatt található nagy, zöld Ajánlatkérés gombra!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!