Lakásvásárlási támogatás 2010

2010. feb. 05.
Lakásvásárlási támogatás 2010

A lakásvásárláshoz kapcsolódó támogatásokat a 2010 júliusában életbe lépett törvénymódosítás miatt több kedvezmény, mint például a félszocpol, a szocpol. Jelenleg is vehetőek ugyan igénybe állami támogatások, ám a feltételeik jelentősen megszigorodtak.

Milyen feltételek alapján lehet igénybe venni az állami támogatásokat?


A támogatás mértéke függ az ingatlan elhelyezkedésétől: Budapesten, valamint megyei jogú városokban 25 millió forint, egyéb helyeken pedig 20 millió forint a maximum. Legjobban a nagycsaládosokat érinti ez a kedvezmény: hat gyermek után 70%, négy gyermek után 59%, két gyermek esetén pedig 52% az állami támogatás mértéke.
Az államilag támogatott lakáshitel célja csak új lakás építése, újépítésű lakás vásárlása, illetve a meglévő ingatlan korszerűsítése lehet.
A kölcsön igénylésénél a megszabott korhatár egyedülálló, vagy egy gyermekét nevelő szülő esetén 35 év, több gyermeknél pedig 45 év.
Az államilag támogatott lakáshiteleket forint (HUF) alapon lehet igényelni.

Feltétel tovább, hogy a hitel kérelmezője nem rendelkezhet más támogatással. Amennyiben ez mégis megtörténne, kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy 360 napon belül visszafizeti azt. Ezen kívül fontos szempont, hogy az igénylő nem rendelkezhet tulajdonjoggal más ingatlan felett.

Jótanács: Azok, akik esetleg nem jogosultak állami támogatásra, számukra a kedvező piaci kamatozású lakáshiteleket ajánljuk, amelyek közül biztosan megtalálja az Önnek legmegfelelőbbet!

Lakáshitel igénylése előtt végeztessen előzetes hitelminősítést! A vizsgálat kimutatja mennyire hitelképes, elbír-e egy (újabb) törlesztő részletet. A kölcsön tényleges elbírálásánál a jövedelmet is nézik, nem csak a fedezetként szolgáló ingatlant, ennek mintegy egyharmada fordítható kiadásra – ez fontos szempont!

Kedvezőbb a piaci kamatozású lakáshitel?

Bizonyos szempontból igen, mivel nincs megszabva az ingatlan elhelyezkedése, sem a hitel célja nincs így lekorlátozva. Az ingatlan értékének 75%-ig adható hitel, a futamideje 35 év lehet.
Azt, hogy Önnek melyik a kedvezőbb, a lakáshitel kalkulátor által tudja kiszámolni. A futamidő és a kölcsönösszeg megadásával azonnal megkapja a várható törlesztő részletei nagyságát. Ezt, valamint az államilag támogatott hitel részletét összehasonlítva Ön is megállapíthatja, melyik a kedvezőbb.

Kérje hitelszakértőnk segítségét díjmentesen, hogy igénybe vegyen minden Önnek járó támogatást! Kattintson az Ajánlatkérés gombra!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!