Lakáshitelek összehasonlítása

2010. nov. 15.
Lakáshitelek összehasonlítása

A lakáshitelek összehasonlításában egy jó hitelkalkulátor tud Önnek segíteni. Ebben nemcsak a törlesztő részlet adatait – futamidő, kölcsön összege, hanem az ingatlanra vonatkozót, valamint az Ön jövedelmére jellemzőeket is. Ez azért fontos, mert ez által pontos képet lehet kapni az igénylőről, a helyzetéről és arról is, hogy mely ajánlat lesz számára a legmegfelelőbb.


Hitelfelvételnél elsősorban mindenki a törlesztő részlet nagyságát szeretné tudni, amelyet több tényező is befolyásol. Ilyen például, hogy mennyi járulékot -kezelési költség, közjegyzői díj- kell fizetni, mennyi időn keresztül. A törlesztő részletek azonos összegűek, vagy kamatperiódusonként változhat a kamat miatt?
Az igénylők alakítják folyamatosan a lakáshitelek piacát, azért, hogy a pénzintézetek és ezen belül a lakáshitelek minél jobban megfeleljenek az elvárásoknak. Ma már az is lehetséges, hogy passzív BAR listésok hitelt kapjanak, magasabb kamatfelár ellenében, de akár aktív státusszal is van esély, amennyiben bevonunk egy tiszta adóst, aki egyáltalán nem szerepel a rendszerben.
Az adósok könnyítésére dolgozták ki a türelmi időt, amely azt jelenti, hogy egy adott időszakon belül csak a kamatot és a plusz költségeket kell fizetni, a tőketörlesztés csak azután kezdődik. E mellett, ha nem maximális futamidőre vettük fel a lakáshitelt, akár növelhetjük a futamidőt, ami által kisebb lesz a törlesztő részlet.

Lakáshitel felvétel előtt érdemes hitel-előminősítést végeztetni. Ez azt jelenti, hogy megvizsgálják, hogy mennyire vagyunk hitelképesek, vagyis elbírjuk-e még a lakáshitel törlesztő részletét. Ez azért fontos, mert a pénzintézetek is láthatják ezáltal, hogy adhatnak hitelt. A jövedelem bizonyos része, kb. egyharmada költhető el plusz kiadásokra, ennek mértékét vizsgálják ebben az esetben.

Lakáshitelt igényelne? A legjobbat keresi a piacon? Érdeklődjön fórumunkon! Kollégáink 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot és az Önnek legkedvezőbb konstrukciót találják meg! A hiteligénylő űrlap kitöltésével Ön is közelebb juthat a lakásvásárláshoz, töltse ki most!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!