Lakáshitel feltételek

2011. Sze. 14.
Lakáshitel feltételek
Jelenleg új lakás építésére, újépítésű lakás vásárlására, illetve a meglévő ingatlan korszerűsítésére lehet igényelni államilag kamattámogatott hitelt. Azonban azoknak sem kell elcsüggednie, akik esetleg erre nem jogosultak, hiszen a piaci kamatozású lakáshitelek között mindenki megtalálja a számára legkedvezőbbet, legjobbat.

A lakásvásárlási hitel feltételei:

  • Csakis 18. életévét betöltött, cselekvőképes személy igényelhet kölcsönt. Az életkori megkötéshez tartozik továbbá, hogy az igénylő a hitel lejáratakor maximum 70 éves lehet. A személyes iratok mellett (személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya) szükség van min. fél éves munkaviszonyra, amelyet munkáltatói igazolással lehet bizonyítani, valamint az utolsó háromhavi jövedelem igazolására, amelyhez elegendő a folyószámla kivonat.
  • A Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) való szereplés minden esetben elutasítással jár.
  • Vállalatok esetén a cégkivonatot/vállalkozói igazolványt kérik, valamint az APEH által kiállított jövedelem és nemleges APEH és helyi adó igazolást.
  • Az ingatlan dokumentumaira is szükség van, ezek a következők: tulajdoni lap, adás-vételi szerződés, építési, felújítási és bővítési hitelek esetében jogerős építési engedély, illetve tervdokumentáció és költségvetés.
  • Az iratoknak 30 napon belülieknek kell lenniük.
  • A lakáshitelek futamideje maximum 25 év lehet, összege a fedezetként bevont ingatlan értékének 75%-a, kiegészítő fedezet bevonása esetén ez akár nagyobb mértékű is lehet.
Lakásvásárlás után illetékfizetési kötelezettsége is van. Ennek mértéke: Új lakás vásárlásánál 15 millió forintig illetékmenteséget kap, 15-30 millió forint között pedig 4%. Használt lakás vásárlása esetén ez az érték 4 millió forintig 2%, a fölött pedig 4%.

Az államilag támogatott lakáshitel feltételei:

Az államilag támogatott lakáshiteleket elsősorban a családosok tudják igénybe venni, illetve azok az egyedülállóak, akik még viszonylag fiatalok.
A kölcsön igénylésénél a megszabott korhatár egyedülálló, vagy egy gyermekét nevelő szülő esetén 35 év, több gyermeknél pedig 45 év.
A támogatás mértéke függ az ingatlan elhelyezkedésétől: Budapesten, valamint megyei jogú városokban 25 millió forint, egyéb helyeken pedig 20 millió forint a maximum. Legjobban a nagycsaládosokat érinti ez a kedvezmény: hat gyermek után 70%, négy gyermek után 59%, két gyermek esetén pedig 52% az állami támogatás mértéke.
Az államilag támogatott lakáshiteleket forint (HUF) alapon lehet igényelni.

Használja ki az Önnek járó kedvezményeket! Kattintson most a cikk alatt található nagy, zöld Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!